نور شمع با زیبایی و روشنی بخشی خود باعث شد که به عنوان یک‌منبع الهام بخش برای بسیاری از افراد شناخته شود. این قدرت شمع باعث شد که در ادیان مختلف به عنوان یکی از اجزای اصلی مراسمات مذهبی استفاده شود. ادیان مختلف مانند یهود، مسیحیت و بودایی امروز از شمع در مراسم های ویژه ی خود استفاده می کنند. اگرچه در این زمان استفاده از شمع رواج بیشتری یافته بود، اما همچنان از روش های سنتی برای تولید شمع استفاده می‌گردید.

با گسترش صنعت حالا دیگر بسیاری از مردمان می دانستند که شمع چیست. با پیدایش نفت و تولید انبوه آن در نیمه ی اول قرن بیستم، تولید و استفاده از شمع نیز رشد بسیار چشمگیری پیدا کرد. در این زمان سوال "شمع چیست" دیگر برای افراد یک پاسخ گنگ نداشت چون آن را در هر جایی می توانستید پیدا کنید.

در اواخر قرن بیستم شمع ها نه تنها به عنوان منبع نور و گرما شناخته شدند، بلکه از آن به عنوان یک وسیله ی تزیینی هم استفاده می شد. تا اینکه امروزه از آن به عنوان یک کالا برای کاربردهای مختلف نام برده می شود. همین موضوع باعث شده است تا انواع مختلفی از شمع را تولید کنیم که هر کدام دارای ویژگی خاصی برای یک کاربرد مشخص هستند.

*چه چیزی شمع را می سوزاند*

همانطور که می دانید این موم است که شعله ی شمع را می سازد، موم از اتم های هیدروژن و کربن ساخته شده است که با روشن شدن شمع، از جامد به مایع تبدیل می شود.
سپس، موم مایع از طریق فیتیله بالا می رود و تحت تاثیر گرمای شعله، به گاز تبدیل می شود. گاز با اکسیژن موجود در هوا ترکیب می شود، پس نور و حرارت به وجود می‌آید. این فرایند که "احتراق" نامیده می شود، تا وقتی ادامه پیدا می کند که یا موم دیگر وجود نداشته باشد یا شعله خاموش شود.

*چرا شمع سوسو میزند؟*

وقتی که شمع روشن می شود، چند دقیقه طول میکشد تا فرایند احتراق تثبیت شود؛ برای همین ابتدا کمی سوسو می زند بعد به صورت پیوسته می سوزد و دی اکسیدکربن و بخار آب آزاد می کند، اما سوسو زدن فقط نتحصر به لحظه ی روشن شدن شمع نیست. دلایل متعددی وجود دارد که باعث این رقص دیدنی می شود؛ جریان هوا حتی اگر آن قدر کم باشد که شما حسش نکنید، می تواند شعله ی شمع را به حرکت وادار کند. بعلاوه وقتی هوا، زیادی یا کمتر از حد موردنیاز به شمع برسد، شکل شعله به هم میریزد. در نتیجه بخشی از ذرات کربن وارد واکنش نمی شوند و به شکل حلقه های دود از اطراف شعله ور می شوند.

*چرا شعله ی شمع شبیع اشک است؟*

با سوختن شمع، هوای اطراف گرم می شود و شروع به بالا رفتن می کند، با بالا رفتن هوای گرم فضای خالی ایجاد می شود پس هوای خنک تر به مایین شعله می رود تا جایگزین آن شود. این فرایند، "جریان همرفتی"، همان چیزی است که شعله شمع را به شکل اشک درمی آورد، اما شعله ی شمع، همیشه به صورت قطره اشک سوزان نیست. شمع اگر به فضا برسد شعله ای کروی شکل خواهد داشت، چون بدون گرانش، از جریان همرفتی خبری نخواهد بود.

انواع محصولات شمع ایمپریال

در مدل ها و رنگ های متفاوت

*رنگ های مختلف شعله از کجا می آید؟*

شعله ی شمع سه منطقه به سه رنگ گوناگون دارد. انتهای شعله، به رنگ آبی است. این بخش غنی از اکسیژن، جایی است که مولکول خای هیدروکربن شروع به تبدیل شد به اتم های هیدروژن و کربن می کنند. بالای قسمت آبی، شعله ی نارنجی مایل به قهوه ای تیره است. این منطقه، اکسیژن کمی دارد و جایی است که کربن تجزیه می شود و شروع به تبدیل شدن به ذرات کربن می کند. بقیه ی شعله زرد است که بیشترین رنگ شعله را تشکیل می دهد؛ جایی که ذرات کربن در آن‌مشتعل می شوند. فرایند احتراق، طیف گسترده ای از نو را ساطع می کند، اما چشم انسان شعله را به رنگ زرد می بیند.

سبد خرید

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟